Bewaking

Elk jaar bewaken wij met onze Reddingsbrigade de buitenplas op Recreatiepark Prinsenmeer. De buitenplas die wij bewaken is ongeveer 11 hectare groot en 11 meter diep. Hieronder staat wat meer informatie over het werken op Prinsenmeer.

De organisatie van de bewaking op Prinsenmeer is in handen van de commissie, met hulp van enkele enthousiaste postcommandanten. Postcommandanten zijn de dagelijkse teamleiders.
In het voorseizoen inventariseren we naar ieders mogelijkheden en zorgen we voor het verspreiden van de informatie naar alle werknemers, zoals de regels/afspraken en het werkrooster.

   

In het zomerseizoen zijn we dagelijks aanwezig van 10.00u tot tenminste 18.00u met een team van tenminste 5 of 6 personen (afhankelijk van het weer en onze bezetting). Daarbij bewaken we de glijbanen en het strand met vaarpatrouilles en looppatrouilles en verlenen we EHBO.

   

Voor alle werknemers zijn er trainingen als de reguliere zwemlessen niet doorgaan, om zo de kennis en vaardigheden te verbeteren; zo streven we naar een professioneel bewakingsteam!
Ons doel is het verhogen van de veiligheid (en zo het voorkomen van ongevallen) van de campinggasten en bezoekers door ze onder andere te wijzen op mogelijke gevaren.

Als je lid bent van onze brigade en in het bezit bent van diploma Lifesaver 1 (minimaal 15 jaar), mag je werken op Prinsenmeer.

Bewaken bij activiteiten en evenementen

Naast onze bewakingswerkzaamheden op Prinsenmeer, zorgen we ook voor een stukje veiligheid bij andere activiteiten en evenementen, zoals bij de Kindervakantieweek, Scouting en de Nieuwjaarsduik.
Zo hebben we professionele reddingmiddelen en een snelle boot ter beschikking. Daarnaast zijn de meesten van ons gediplomeerd EHBO'er.

Zoekt u een reddingsbrigade om te bewaken bij een activiteit of evenement in of rondom het water?
We gaan graag met u in overleg over de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op:
reddingsbrigade@deurnesewatervrienden.nl

Training Life Savers augustus 2017

Instructiefilm boot

Kalender
zondag 4 oktober 2020
Agenda Figuurdrijfkampioenschappen
zondag 15 november 2020
Agenda Synchroonzwemmen, centraal diplomazwemmen
zaterdag 5 december 2020
Agenda Kijkdag De Wiemel
Terug naar boven