Leren zwemmen (Zwem-ABC)

Leren zwemmen voor kinderen

Kinderen van 4 tot en met 15 jaar kunnen op zaterdagmiddag leren zwemmen. De zwemles duurt 40 minuten. Ze leren hier op een leuke manier het zwemmen.
             Lees zeker de informatie over de gang van zaken op het bad op zaterdag.

Vanaf 16 jaar is de zwemles op donderdag avond bij de volwassenen.

Als erkend Licentiehouder zwem ABC volgen wij een volledig lesprogramma wat de de basis is voor het behalen van de diploma's van het Zwem-ABC, uitgebracht door de Nationale Raad Zwemveiligheid. Lees hier wat de Licentie Zwem-ABC inhoud.

De vorderingen van de kinderen tijdens de zwemlessen

Tijdens de zwemlessen worden de vorderingen van de zwemmers bijgehouden, en kunnen de ouders en ook de zwemmers zelf de vorderingen inzien, zowel op een computer als op een smartphone via de speciale Watervrienden App. De vorderingen worden worden regelmatig bijgewerkt maar niet wekelijks.

Installeer de Watervrienden App op je smartphone, en volg de  handleiding .


Het instructiebad

De kinderen leren zwemmen in kleine groepjes, wat start bij oranje (het 1e badje), en daarna gaan ze verder in de badjes Blauw, Geel en Paars. Bekijk de zwemeisen. De kleuren worden aangegeven door mannetjes op de kant. De kinderen krijgen een lintje voor op hun zwemkleding in hun eigen kleur, zodat het niveau van het kind herkenbaar is en de veiligheid extra gewaarborgd is.
De 1e zaterdag van de maand is zwemmen met een T-shirt.

Het Berenbad

Na het Instructiebad gaan de kinderen verder in het Berenbad (of middeldiepe bad). Hier starten ze bij Groen en gaan daarna verder naar Bruin. Bekijk de zwemeisen. In dit bad wordt de overgang gemaakt naar dieper water. De groepjes zijn wat groter en er wordt vooral gewerkt aan de techniek en het opbouwen van de zwemconditie, als voorbereiding op het diepe bad voor het diplomazwemmen.
De 1e zaterdag van de maand is zwemmen met een T-shirt en korte broek.

Verder gaan met het Zwem-ABC

Het zwemmen gaat nu verder in het diepe bad, met als eerste het oefenen voor het zwemdiploma-A. De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft ieder niveau van zwemvaardigheid gekoppeld aan een diploma van het Zwem-ABC. Je voldoet pas aan de Nationale Norm Zwemveiligheid als je het volledige Zwem-ABC op zak heeft. De Zwemdiploma's A en B zijn daarbij mooie tussenstappen naar het complete Zwem-ABC.

Met kleren aan zwemmen

Een belangrijk onderdeel van het diplomazwemmen is Survival, waarbij je met kleren aan gaat zwemmen. De zweminstructeur geeft aan wanneer je de kleren moet meebrengen. Zorg altijd dat je de juiste kleding voor het betreffende diploma mee brengt.

Op Examen gaan voor de diploma's van het Zwem-ABC

Drie maal per jaar sluiten we de lessen af met een examen. In de maanden november, maart, en net voor de zomervakantie wordt diplomazwemmen georganiseerd, waarbij de kinderen op examen gaan voor een van de betreffende zwemdiploma's.
Klik op de diploma's voor de exameneisen.
Kalender
zaterdag 3 oktober 2020
Agenda Kijkdag De Wiemel
zondag 4 oktober 2020
Agenda Figuurdrijfkampioenschappen
zondag 15 november 2020
Agenda Synchroonzwemmen, centraal diplomazwemmen
zaterdag 5 december 2020
Agenda Kijkdag De Wiemel
Terug naar boven