Leren zwemmen (Zwem-ABC)

Leren zwemmen voor kinderen

Kinderen van 4 tot en met 15 jaar kunnen op zaterdagmiddag leren zwemmen. De zwemles duurt 40 minuten. Ze leren hier op een leuke manier het zwemmen. Vanaf 16 jaar is de zwemles op donderdag avond bij de volwassenen.
Als erkend Licentiehouder zwem ABC hebben wij de lessen gewaarborgd. Vanaf beginneling tot een goed zwemmer volgen wij een volledig lesprogramma, wat de de basis is voor het behalen van de diploma's van het Zwem-ABC, die zijn uitgebracht door de Nationale Raad Zwemveiligheid.
  • Lees hier voor wat de Licentie Zwem-ABC inhoud.
  • Kijk zeker ook naar de regels op het bad op zaterdag.

 

De vorderingen van de kinderen tijdens de zwemlessen

Tijdens de zwemlessen worden in alle drie de baden de vorderingen van de zwemmers bijgehouden op een Tablet. De ouders kunnen de vorderingen inzien, zowel thuis op hun computer als op hun smartphone via de speciale Watervrienden App. De vorderingen worden worden regelmatig bijgewerkt maar niet wekelijks.

Installeer de Watervrienden App op je smartphone, en volg de  handleiding .


Het instructiebad

De kinderen leren zwemmen in kleine groepjes. Het 1e niveau is het badje Oranje, en daarna zwem je verder in de badjes Blauw, Geel en Paars. Bekijk de zwemeisen. De kleuren worden aangegeven door mannetjes op de kant. De kinderen krijgen een lintje voor op hun zwemkleding in hun eigen kleur, zodat het niveau van het kind herkenbaar is en de veiligheid extra gewaarborgd is.
De 1e zaterdag van de maand is zwemmen met een T-shirt.

Het Berenbad

Na het Instructiebad gaan de kinderen verder in het Berenbad (of middeldiepe bad). Hier zijn 2 niveaus: Groen en Bruin. Bekijk de zwemeisen. Hier wordt de overgang gemaakt naar dieper water. De groepjes zijn wat groter en er wordt vooral gewerkt aan de techniek en het opbouwen van de zwemconditie, als voorbereiding op het diepe bad voor het diplomazwemmen.
De 1e zaterdag van de maand is zwemmen met een T-shirt en korte broek.

Verder gaan met het Zwem-ABC

Het zwemmen gaat nu verder in het diepe bad, met als eerste het oefenen voor het zwemdiploma-A. De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft ieder niveau van zwemvaardigheid gekoppeld aan een diploma van het Zwem-ABC. Je voldoet pas aan de Nationale Norm Zwemveiligheid als je het volledige Zwem-ABC op zak heeft. De Zwemdiploma's A en B zijn daarbij mooie tussenstappen naar het complete Zwem-ABC.

Met kleren aan zwemmen

Een belangrijk onderdeel van het diplomazwemmen is Survival, waarbij je met kleren aan gaat zwemmen. De zweminstructeur geeft aan wanneer je de kleren moet meebrengen. Zorg altijd dat je de juiste kleding voor het betreffende diploma mee brengt.

Op Examen gaan voor de diploma's van het Zwem-ABC

Drie maal per jaar sluiten we de lessen af met een examen. In de maanden november, maart, en net voor de zomervakantie wordt diplomazwemmen georganiseerd, waarbij de kinderen op examen gaan voor een van de betreffend zwemdiploma's.

Klik op de diploma's voor de exameneisen.
Kalender
zaterdag 1 februari 2020
Agenda Kijkdag De Wiemel
Agenda Diplomazwemmen - uitselecteren, 1e keer De Wiemel
zaterdag 8 februari 2020
Agenda Diplomazwemmen - uitselecteren, 2e keer De Wiemel
zondag 9 februari 2020
Agenda Wedstrijdzwemmen, Kampioenschap D t/m H Almere
zaterdag 15 februari 2020
Agenda Diplomazwemmen - uitselecteren, 3e en laatste keer De Wiemel
Terug naar boven