Nieuws

Veilig zwemmen in de zomer

11 juli 2017
www.deurnesewatervrienden.nl
Helaas horen we regelmatig bij het nieuws dat er mensen zijn verdronken tijdens het zwemmen. Soms in een zwembad, maar in de meeste gevallen in open water waar geen toezicht wordt gehouden. Het gebeurt zelfs soms dat iemand die prima kan zwemmen toch in de problemen komt.

Natuurlijk laten we ons door deze berichten niet weerhouden om lekker te gaan zwemmen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je dit zo veilig mogelijk doet? We geven een aantal tips.

Houd altijd een oog op je kind
Het maakt niet uit of je kind al een zwemdiploma heeft of niet. Kinderen blijven kinderen. Wist je dat een peuter al kan verdrinken in water dat een paar centimeter diep is? Ook kinderen die diploma C hebben, kun je niet uit het oog verliezen.

Ga alleen zwemmen op plekken die veilig zijn
Het lijkt een open deur, maar als er een bordje staat ‘verboden te zwemmen’, ga daar dan niet in het water. Rivieren en kanalen zijn over het algemeen geen goede plekken om te zwemmen. Er kan een verraderlijke stroming zijn, het kan snel erg diep worden en het is onveilig in verband met allerlei varend verkeer. Wist je dat je een boete kunt krijgen voor zwemmen op onveilige plekken?

Gebruik geen opblaasbare zaken zoals luchtbedden in zee
De kans bestaat dat je ver afdrijft door de wind of stroming. Om die reden kun je kinderen ook beter geen opblaasbandjes in open water laten dragen.

Ga nooit alleen in het water
Ook goede zwemmers kunnen in de problemen komen door bijvoorbeeld kramp. Zorg ervoor dat je altijd gered kunt worden door een medezwemmer en ga in open water niet ver van de kant.

Bekijk een zwembad voordat je er gaat zwemmen
Hoe diep is het bad? Staat er ergens dat je niet mag duiken? Duiken in ondiep water is levensgevaarlijk!
Zijn er roosters aanwezig in het bad? Zorg ervoor dat kinderen daarbij uit de buurt blijven, omdat deze soms een erg aanzuigende werking hebben.

Goed kunnen zwemmen
Hoewel het geen garantie is, is zwemvaardig zijn wel de beste manier om veilig het water in te gaan. Haal dus het zwem-ABC en blijf regelmatig oefenen.

We wensen je veel zwemplezier in de zomervakantie!

 
www.deurnesewatervrienden.nl

Wij zwemmen weer!

26 mei 2020
Wij hebben afgelopen zaterdag 23 mei weer voor het eerst gezwommen! We hebben al weer een heel aantal van de kinderen gelukkig terug… Meer >
 
www.deurnesewatervrienden.nl

Examens diplomazwemmen

15 maart 2020
Zaterdag 14 maart zijn er weer veel watervriendjes geslaagd voor hun zwemdiploma's. Gefeliciteerd allemaal! Hieronder staan alle… Meer >
 
www.deurnesewatervrienden.nl

Deurne in beweging

02 maart 2020
Deurne Palet van de Peel lanceert elke maand een filmpje in het kader van Deurne in Beweging. Bekijk hier het filmpje van… Meer >
 
 
26-01-2020 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-09-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-12-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
26-07-2016 Meer >
 
 
09-07-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-02-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-10-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
11-08-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kalender
zondag 4 oktober 2020
Agenda Figuurdrijfkampioenschappen
zondag 15 november 2020
Agenda Synchroonzwemmen, centraal diplomazwemmen
zaterdag 5 december 2020
Agenda Kijkdag De Wiemel
Terug naar boven