Nieuws

Wedstrijdploeg op kamp

10 juli 2017
www.deurnesewatervrienden.nl
Van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli is de wedstrijdploeg op kamp gegaan naar Liessel.
Voor de onderlinge band tussen zwemmers onderling en tussen zwemmers en trainers te versterken. En natuurlijk voor de gezelligheid!

Vrijdag aan het eind van de middag werd verzameld bij het zwembad waarna de groepen bekend werden gemaakt. Jong en oud, jongens en meisjes, alles zat door elkaar heen. De eerste activiteit betrof een activiteitenspel in het centrum van Deurne. Met opdrachten als “maak een polonaise met 10 vreemde mensen”, “stop een eierkoek in één keer in je mond” en “knoop een gesprek aan met een bejaarde over een onderwerp naar keuze” werden de nodige leuke foto’s en filmpjes gemaakt.

Daarna werd de kamplocatie bezocht. De kamers werden ingedeeld en de bedden werden opgemaakt. De organisatie had een “ik hou van de Watervrienden” spel in elkaar gezet. Met de nodige zwemvragen, algemene kennis en muziekfragmenten werd de avond gezellig afgesloten.
Tijd om te gaan slapen, dacht de kampleiding. Maar voor de laatste zwemmer naar bed ging was het rond de klok van 3:30 uur… Maar echte sportmannen en -vrouwen kunnen wel tegen een kort nachtje en de wekker liep rond 7:30 af. Voorzien van verse boterhammen, eitjes, koffie en thee, was voor ieder wat wils gezorgd.

Omdat we een jarige in ons midden hadden (Jan Royackers werd 51) werd flink gezongen en werd op taart getrakteerd. De ochtend stond in het teken van een bootcamp. Vanwege het regenachtige weer werd het programma binnen afgewerkt. Gelukkig werd er rond 12 uur een pauze ingelast. Dat hadden de zwemmers ook wel verdiend.
Tijdens de zaterdagmiddag ging de groep naar buiten waar werd deelgenomen aan een zeskamp (of was het een achtkamp). Van fanatiek peperkoekhappen met winterkleding tot skiën en van zo snel mogelijk ballonnen kapot blazen tot buikschuiven op een zeil met groene zeep… Aan alles werd gedacht.

Traditioneel hoort er een kampvuur plaats te vinden tijdens het kamp, maar vanwege het regenachtige weer werd deze activiteit vervangen door een barbecue. De avond werd gestart met een karaoke-show dat werd gewonnen door Stef Boerekamp. Erg knap gedaan Stef!! Verder dient te worden vermeld dat Eugène een mooie ode had gebracht aan Jolijn (als belofte tijdens het vorige kamp) en hij een mooie show liet zien van Freddy Mercury (I want to break free). Voor de mensen die er niet bij waren… “jullie hebben echt wat gemist. Gelukkig hebben we de foto’s nog!!”
De avondactiviteit (eigenlijk nachtactiviteit) werd een dropping voor de oudere zwemmers. Met enige vertraging bij het wegbrengen (excuus hiervoor…) kwamen beide groepen met oude jeugd veilig terug op de kamplocatie aan.

Wederom een kort nachtje met dank aan Cor. Hij had spontaan een nieuwe bootcamp georganiseerd voor de oudere jeugd. ’s Avonds een vent, ’s ochtends present… Gelukkig was het stralend weer op zondagochtend waarna we het “koffie en theevrouwtjes-spel” konden spelen. Met twee overijverige tikkers en veel fanatieke zwemmers werd strategie gecombineerd met bluf en uithoudingsvermogen. Een geslaagde activiteit.
De middag werd gezellig afgesloten met een kennisquiz voorzien van het nodige blufpoker.

Al met al een geslaagd kamp!! Met dank aan de leiding én de zwemmers die hierbij aanwezig waren. Bedankt allemaal!!

Denk je bij het lezen van dit stuk, daar wil ik volgend jaar ook mee meegaan?? Meld je aan bij de wedstrijdploeg en wie weet hebben we samen een leuk zwemseizoen met een kamp of gezamenlijke barbecue als afsluiting!

 
www.deurnesewatervrienden.nl

Een geweldig jubileumfeest!

19 januari 2020
Deurnese Watervrienden vieren jubileumfeest. Op zaterdag 18 januari vond er voor de kaderleden, medewerkers en hun partners allereerst… Meer >
 
www.deurnesewatervrienden.nl
Plons memoreert Deurnese Watervrienden. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Deurnese Watervrienden heeft Joan van Wetten,… Meer >
 
www.deurnesewatervrienden.nl
Op dinsdag 14 januari en donderdag 16 januari hebben onze wedstrijdzwemmer een zwemclinic gekregen van twee zeer ervaren zwemmers,… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-09-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-12-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
26-07-2016 Meer >
 
 
09-07-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-02-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-10-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
11-08-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kalender
zaterdag 1 februari 2020
Agenda Kijkdag De Wiemel
Agenda Diplomazwemmen - uitselecteren, 1e keer De Wiemel
zaterdag 8 februari 2020
Agenda Diplomazwemmen - uitselecteren, 2e keer De Wiemel
zondag 9 februari 2020
Agenda Wedstrijdzwemmen, Kampioenschap D t/m H Almere
zaterdag 15 februari 2020
Agenda Diplomazwemmen - uitselecteren, 3e en laatste keer De Wiemel
Terug naar boven