Nieuws

Nieuwe diploma eisen Zwem ABC

12 januari 2018
www.deurnesewatervrienden.nl
In 2018 zijn wij bij de zwemlessen begonnen met het oefenen voor de nieuwe diploma-eisen van A, B en C. Tijdens het diplomazwemmen van 17 maart gaan deze eisen in en zullen we de eerste nieuwe diploma’s uitreiken!

Het doel van het nieuwe Zwem-ABC is dat de zwemveiligheid toeneemt. De afgelopen jaren is er in Nederland veel onderzoek gedaan naar hoe veilig kinderen in en rondom het water zijn als ze zwemlessen hebben gevolgd. Uit die onderzoeken bleek dat er wel wat verbeterd kan worden. 

Accent op overleven

Het zal dan ook niet verbazen dat een kind voor het behalen van de nieuwe diploma’s meer moet kunnen dan voorheen. Zo zwommen kinderen bij het A-diploma een aantal onderdelen in korte broek, T-shirt en schoenen en moeten ze vanaf nu een lange broek, een shirt met lange mouwen en schoenen dragen. Het accent komt meer te liggen op overleven en minder op ‘mooi’ zwemmen.

Een thema per diploma

Een kind is pas echt zwemveilig met het volledige ABC op zak. De nieuwe indeling maakt dat heel duidelijk. Bij ieder diploma leert een kind andere vaardigheden.
  • A diploma: vaardigheden voor zwembaden zonder attracties
  • B diploma: vaardigheden voor zwembaden met attracties zoals glijbanen en wildwaterbanen
  • C diploma: vaardigheden voor open water met uitzondering van rivieren en zeeën
Een volledig overzicht van de eisen per diploma zijn op de website te vinden.

Plezier in zwemmen

Het nieuwe Zwem-ABC mag alleen worden uitgegeven door zwembaden, zwemscholen en verenigingen met de juiste licentie. Ook dat draagt eraan bij dat kinderen een goede zwemopleiding krijgen. De Deurnese Watervrienden heeft voldaan aan de eisen van de licentie. Na de zwemlessen bij de Deurnese Watervrienden kan iemand echt goed zwemmen. En misschien ben je na het C-diploma wel zo’n vriend van het water geworden, dat je gewoon doorgaat met zwemmen. We hebben genoeg mogelijkheden om ook na het C-diploma lekker te blijven zwemmen!

 
www.deurnesewatervrienden.nl
Zaterdag 12 oktober was een kleine groep Masters zwemmers goed voor 13 medailles tijdens een wedstrijd in het Belgische Merksem. Meer >
 
www.deurnesewatervrienden.nl

Titan Swim 2019

03 september 2019
Wedstrijdzwemmers uit hun comfort zone!! Een afvaardiging van de junioren en Masters wedstrijdzwemmers zijn zondag 1 september uit… Meer >
 
www.deurnesewatervrienden.nl

Nieuwe vlag zwemclub

24 augustus 2019
Onze voorzitter Joan van Wetten heeft tijdens de seizoensopening aan het kader het nieuwe logo gepresenteerd! Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-12-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
26-07-2016 Meer >
 
 
09-07-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-02-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-10-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
11-08-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven