Nieuws

Marco en Rens naar de World Sport Games in Italië

14 juni 2015
www.deurnesewatervrienden.nl
Vanwege hun bijzonder goede prestaties tijdens de Landelijke Zwem Kompetitie en Bondszwemkampioenschappen zijn 2 van onze wedstrijdzwemmers, Marco Driessen en Rens Smits uitgenodigd voor de bondsploeg van de Watervrienden Nederland.

Na een aantal centrale trainingen is op zaterdag 6 Juni is een groep van 48 zwemmers met 5 begeleiders van de bondsploeg van de Watervrienden Nederland afgereisd naar Italië voor de World Sport Games 2015 in Lignano Sabbiadoro. 

Omdat later in de week een vol zwemprogramma van 4 dagen zou worden afgewerkt, is er op Zondag een uitstapje naar Venetië geweest, zodat men relaxed op Maandag aan de afsluitende trainingen kon beginnen. Maandag middag om 17:00 was de officiële opening met opkomst van alle landenteams met vertegenwoordigers in verschillende sporten.
Rens heeft hierbij voorop gelopen en het naambord van Nederland trots omhoog gehouden. De opening deed veel denken aan die van de olympische spelen, alleen was deze in 2 uur klaar.

Dinsdag om 09:45 is het dan zover, de 24 jeugdzwemmers beginnen aan het toernooi. Ze moeten er keihard voor werken, maar het resultaat voor de 1e dag mag er zijn : 
2 zilveren en 8 bronzen medailles, waaronder 1 voor Marco Driessen op de 200 meter Vlinderslag.
’s Middags wordt het programma voor de Masters gezwommen, en blijkt dat deze ploeg er veel medailles in de wacht sleept.

Zo gaan de resterende 3 dagen snel voorbij, en worden er heel wat meters gezwommen, en op Vrijdag avond kan de medaille balans worden opgemaakt:
-    Rens Smits : 1 zilveren, en 1 bronzen medialle op de estafette nummers
-    Marco Driessen : 1 persoonlijke bronzen en 3 bronzen medailles op de estafette nummers.
In totaal haalde de Nederlandse jeugdploeg 42 medailles, de masters kwamen tot een gigantisch aantal van 162.Naast zwemmers en begeleiding vanuit de bond, waren er ook toeschouwers die de zwemmers hebben aangemoedigd vanaf de tribunes.
Na een geweldige week met veel inzet, sportiviteit maar ook plezier kunnen ze allen terugkijken op een zeer geslaagde deelname aan dit geweldige evenement. Op Zaterdag werden ze dan ook warm onthaald op Eindhoven Airport door familie / vrienden.

Volgend jaar zullen de World Sport Games gehouden worden in Den Haag (5 t/m 8 Mei 2016), waarbij er dus voor velen een mogelijkheid zal zijn de zwemmers van dichtbij, maar vooral massaal aan te gaan moedigen.

 
www.deurnesewatervrienden.nl
Zaterdag 12 oktober was een kleine groep Masters zwemmers goed voor 13 medailles tijdens een wedstrijd in het Belgische Merksem. Meer >
 
www.deurnesewatervrienden.nl

Titan Swim 2019

03 september 2019
Wedstrijdzwemmers uit hun comfort zone!! Een afvaardiging van de junioren en Masters wedstrijdzwemmers zijn zondag 1 september uit… Meer >
 
www.deurnesewatervrienden.nl

Nieuwe vlag zwemclub

24 augustus 2019
Onze voorzitter Joan van Wetten heeft tijdens de seizoensopening aan het kader het nieuwe logo gepresenteerd! Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-12-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
26-07-2016 Meer >
 
 
09-07-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-02-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-10-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
11-08-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven