Nieuws

8 juli Examens diplomazwemmen

13 juni 2017
www.deurnesewatervrienden.nl

Wie A zegt, moet ook B en C zeggen!

“Ga je na je B-diploma nog door met zwemmen?” horen we kinderen wel eens aan elkaar vragen als ze voor de zwemles op de bank zitten te wachten. Eigenlijk is het een vreemde vraag, want ABC zeg je niet voor niets in één adem. De Nationale Raad voor de Zwemdiploma’s (NRZ) heeft het zwem-ABC opgezet als een geheel. Pas na het C-diploma is een kind echt zwemveilig.

 


“C-diploma echt nodig”

Hoe zit dat dan? Kun je na het B-diploma nog echt niet goed genoeg zwemmen? De NRZ zegt daarover: “Met de komst van zwemparadijzen met wildwaterglijbanen en veel nieuwe vormen van waterrecreatie, hebben kinderen andere vaardigheden nodig dan vroeger. Deze vaardigheden leren kinderen vooral tijdens de lessen van het C-diploma. Anders dan vroeger, toen er alleen nog maar A en B was, hebben de kinderen van tegenwoordig het diploma echt nodig!”

A en B als tussenstap

De tussenstapjes van het A en het B-diploma zijn een goede aanmoediging voor kinderen om verder te gaan met zwemmen. Het A-diploma is absoluut een mijlpaal. Daar gaat nogal wat aan vooraf: het leren van de zwemslagen in het instructiebad, gevolgd door het opbouwen van conditie in het berenbad en tot slot de les in het diepe bad.
Bij het B-diploma ligt het gat net een paar meter verder dan bij het A-diploma, moeten kinderen een stukje verder borstcrawl en rugcrawl kunnen zwemmen, zwemmen ze meer banen, enzovoorts.

Survival-technieken bij C

Bij het C-diploma leren kinderen allerlei ‘survival’-technieken. Zo moeten ze niet alleen met een lange broek, een lang shirt en schoenen zwemmen, maar ook met een jas. En dat is echt een stuk zwaarder dan zonder. Ook als je ooit in het water terecht komt met kleren aan, moet je jezelf immers kunnen redden. Daarnaast leren kinderen onder andere de HELP-houding en onder een mat door zwemmen.

Het halen van het C-diploma is niet verplicht, maar wij moedigen onze leden aan om het hele zwem-ABC te halen. In een waterrijk land als het onze moet je nou eenmaal goed kunnen zwemmen. Ieder nieuwsbericht over een verdrinking is er naar onze mening één te veel. En wist je dat het halen van het B en het C-diploma samen minder tijd kost dan het halen van het A-diploma?

 
www.deurnesewatervrienden.nl
Het weekend zit er weer op! Inmiddels zijn al onze zwemsters weer terug van de Senioren kampioenschappen in Almere en wat hebben ze het… Meer >
 
www.deurnesewatervrienden.nl
Zaterdag 12 oktober was een kleine groep Masters zwemmers goed voor 13 medailles tijdens een wedstrijd in het Belgische Merksem. Meer >
 
www.deurnesewatervrienden.nl

Titan Swim 2019

03 september 2019
Wedstrijdzwemmers uit hun comfort zone!! Een afvaardiging van de junioren en Masters wedstrijdzwemmers zijn zondag 1 september uit… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-12-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
26-07-2016 Meer >
 
 
09-07-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-02-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
30-10-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
11-08-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
21-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sinterklaas

Wat is er aan de hand??
De Sint komt bijna naar Nederland!
Een bezoekje van zwarte pieten of de goedheiligman?
Jazeker, dat kan!

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!
info@sinterklaasindeurne.nl
sint@deurnesewatervrienden.nl
Kalender
zondag 17 november 2019
Agenda Wedstrijdzwemmen - Landelijke Zwem Competitie Tilburg
Agenda Sinterklaas - Intocht Deurne
zondag 24 november 2019
Agenda Synchroonzwemmen - Centraal diplomazwemmen Enschede
zaterdag 30 november 2019
Agenda Diplomazwemmen Examens De Wiemel
zondag 8 december 2019
Agenda Wedstrijdzwemmen, Kampioenschap A t/m C Den Haag
Terug naar boven