Zwemmen bij de Reddingsbrigade

Bij de Deurnese Watervrienden hebben we een actieve reddingsbrigade (aangesloten bij Reddingsbrigades Nederland) waar je kunt gaan zwemmen als je diploma C hebt behaald. Hieronder vertellen we wat je er allemaal (mee) kunt doen.

Bij Reddingsbrigade Deurnese Watervrienden ben je niet alleen gezellig bezig in het water, je kunt er ook heel veel leren. Want een reddingsbrigade leert je hoe je jezelf kunt redden als je problemen krijgt in het water, hoe je anderen kunt redden en wat je moet doen om te zorgen dat er géén ongeluk in het water gebeurt.
 

Hoe leer je dat bij de reddingsbrigade?
In de wekelijkse lessen op zaterdagmiddag leer je onder andere hoe en waarmee je mensen kunt redden, bijvoorbeeld met een stuk touw, een rescue tube of een reddingklos. Daarnaast spelen we vaak ongelukken te water na, zodat je veel kunt oefenen met de reddingmiddelen (zoals de klos en haak), maar zodat je ook weet wat je bijvoorbeeld moet zeggen en hoe je mensen kunt helpen. Niet alleen leer je er heel veel van, het is ook echt heel leuk om te doen. Bij de reddingsbrigade ben je ook nooit alleen, omdat je samen dingen leert en moet doen, dat maakt het heel gezellig.

   

Diploma's:
Bij de Deurnese Reddingsbrigade kun je Junior Redder 1 t/m 4, Zwemmend Redder 1 t/m 4 en Lifesaver 1 t/m 3 halen. Bij de diploma's Lifesaver krijg je naast de lessen in het zwembad ook theorieles om je diploma te kunnen halen. Bij Lifesaver 2 en 3 moet je ook een geldig EHBO-diploma hebben.
Onze leden kunnen alle specifieke diploma-eisen bekijken als ze inloggen met hun gebruikersgegevens.

   

Met deze diploma's kun je zelfs gaan werken als reddingsbrigade of als badmeester/juf bij een zwembad!

Wedstrijden:
Naast de lessen en het werken op Prinsenmeer, doen we af en toe ook mee aan wedstrijden, speciaal voor reddingsbrigades. Met onze Lifesavers doen we regelmatig mee aan zwemmarathons, die door andere brigades in het land worden georganiseerd. Dat vraagt veel van je conditie; daar besteden we in de lessen dan ook veel aandacht aan.

Werken bij Prinsenmeer:
Zoals je hebt gelezen, leer je tijdens de lessen heel veel van het redden van mensen en het voorkomen van ongelukken in het water.
In het zomerseizoen bewaakt onze reddingsbrigade het strandbad van recreatiepark Prinsenmeer in Asten. Dat betekent dat je datgene waar je al heel lang voor hebt geleerd, ook echt in de praktijk kunt brengen. Om dit te kunnen, moet je Lifesaver 1 hebben gehaald en minimaal 15 jaar zijn. Hier kun je meer lezen over onze bewakingswerkzaamheden.Uitstapjes:
Zoals je ziet, kun je heel veel bij de reddingsbrigade: je leert jezelf en andere mensen redden die problemen hebben in het water; elke week krijg je les met een gezellig groepje van je leeftijdgenoten; je kunt aan wedstrijden meedoen en je kunt er je (vakantie)werk van maken. Maar, naast al deze leuke dingen die allemaal met reddingsbrigade te maken hebben, doen we uiteraard af en toe ook even iets anders. Zo hebben we elk jaar een leuk uitstapje, zoals onze Botendag! Met de Lifesavers gaan we op Lifesaversweekend, een kamp met extra trainingen met de boot. Ook zijn er andere leuke uitstapjes, waarbij je elkaar nog beter leert kennen en een gezellige tijd hebt. 

   

Zwemtijden:
De reddingsbrigade zwemt op zaterdagmiddag in het diepe bad van 15.40u tot 17.00u. De Junior Redders en Zwemmend Redders van 15.40u-16.30u en de Lifesavers van 16.00u-17.00u.
Ben je ouder dan 15 jaar en heb je Lifesaver 1, dan zwemmen we ook op dinsdagavond van 20.30u tot 21.30u (conditietraining) en op donderdagavond van 19.40u tot 20.20u (oudere jeugd & volwassenen).

Dus: heb je zin om bij ons te komen zwemmen of wil je een keertje mee zwemmen om te kijken of je het leuk vindt? Dan hoef je dit enkel op donderdagavond of zaterdagmiddag aan te geven bij de kassa van de Deurnese Watervrienden en zij zullen je dan doorverwijzen naar ons.
Ben je nog géén lid van de Watervrienden, dan vul je bij Lid worden het inschrijfformulier volledig digitaal in.

Kalender
zaterdag 3 oktober 2020
Agenda Kijkdag De Wiemel
zondag 4 oktober 2020
Agenda Figuurdrijfkampioenschappen
zondag 15 november 2020
Agenda Synchroonzwemmen, centraal diplomazwemmen
zaterdag 5 december 2020
Agenda Kijkdag De Wiemel
Terug naar boven