Aquafit

Iedere donderdagavond passeren veel muziekstijlen de revue in het middeldiepe bad als de lessen aquafit worden gegeven. De ene keer een nummer dat je best zou kunnen meezingen, dan weer een nummer op hoog tempo of juist een rustig nummer. De instructeur op de kant krijgt het warm van alle oefeningen. Voor de deelnemers valt dat wel mee door het verkoelende water. Zij hebben juist een grotere uitdaging door de weerstand van het water. Want bewegingen die op de kant heel eenvoudig lijken, zijn in het water een stuk zwaarder!

Wat is aquafit?

AquaFit is vergelijkbaar met aerobic, maar dan in het water.

In het middeldiepe bad doe je aerobic-oefeningen op muziek. In het water kun je alle spieren trainen door een reeks van speciale Aqua-Fitness oefeningen.
Oefeningen voor de benen, armen en romp en combinaties daarvan wisselen elkaar van langzaam naar snel af. Hoe sneller de oefening, hoe meer kracht het kost.
 

Is aquafit iets voor jou?

Vind je het lekker om actief in het water te zijn, maar is baantjes zwemmen te saai voor jou? Dan is aquafit een goed alternatief. Het is zowel goed voor geoefende sporters als voor mensen met gezondheidsklachten. De een gaat de uitdaging aan met de weerstand van het water, de ander voelt zich licht door het ondersteunende effect van het water.

De lessen aquafit

Les 1: donderdag, 19.00-19.40 uur, middeldiepe bad
Les 2: donderdag 19.40-20.20 uur, middeldiepe bad

Meer informatie over aquafit

Ben je geïnteresseerd in het volgen van een les aquafit bij de Deurnese Watervrienden? Neem dan contact op met ons.
Kalender
zondag 4 oktober 2020
Agenda Figuurdrijfkampioenschappen
zondag 15 november 2020
Agenda Synchroonzwemmen, centraal diplomazwemmen
zaterdag 5 december 2020
Agenda Kijkdag De Wiemel
Terug naar boven