Veel gestelde vragenOp de kijkdagen mogen de ouders en andere belangstellenden in de zwemzalen komen kijken naar de zwemlessen.

Dit is altijd de 1e zaterdag van de EVEN maanden. De maanden: februari, april, juni, oktober en december. Kijk in de kalender voor de data.

Uit oogpunt van hygiëne mag je niet met straatschoeisel de zwemzalen betreden. Zorg dus altijd voor gepast schoeisel ! (slippers, overslofjes, e.d. of op de blote voeten)
Tijdens officiële feestdagen en de zomervakantie is er geen zwemmen.
Dit zijn: Kertsavond vanaf 18:00 uur, Kerstmis, Oudjaarsavond vanaf 18:00 uur, Nieuwjaar, Carnaval (zondag t/m dinsdag), Pasen, Pinksteren, Hemelvaart en Koningsdag. De  zomervakantie is de 6 weken van de Basisschool vakantie.

Tijdens de overige vakantieperiodes gaan de lessen en trainingen meestal gewoon door. Te denken aan de krokus-, de mei- en de herfst- en kerstvakantie. De enige uitzondering is de 3e zaterdag in maart, wanneer er vanwege een grote internationale Masters wedstrijd geen zwemmen is.

Kijk altijd naar de kalender en de rubriek Geen zwemmen voor de actuele data waarop er geen zwemmen is.
Een lid betaalt altijd de basiscontributie. Indien van toepassing wordt de basiscontributie verhoogd met een bedrag per zwemonderdeel, voor de volgende afdelingen: wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en reddingsbrigade.
Voor de actuele bedragen kijk je bij Informatie / Lidmaatschap.
Dat mag!
Elk kind met belangstelling voor synchroonzwemmen, wedstrijdzwemmen of reddingsbrigade mag komen proefzwemmen. (volwassenen natuurlijk ook)
Het aantal keren is afhankelijk van de betreffende afdeling.
Tijdens de zwemlessen op zaterdag beoordelen de uurleiders de vorderingen van de zwemmers.
De beoordelingen kun je na inloggen op je computer of via de Watervrienden App op smartphone inzien.

Kijk hier op de uitleg.
De Watervrienden App is er zowel voor je Android als je voor iPhone mobieltje.

Kijk hier voor de uitleg.

 
Je persoonlijke gegevens wijzig je zelf. Na inloggen op 'Mijn Club', kun je onder de rubriek 'Mijn gegevens wijzigen', je eigen persoonlijke gegevens zoals naam, e-mailadres, geboorte datum, rekeningnummer, adres en telefoonnummer wijzigen. Dit kan voortaan ook via de Watervrienden App, waar je onder het menu item 'MyClub' met de knop 'PROFIEL AANPASSEN', de zelfde persoonlijke gegevens kunt aanpassen.
Als het echt niet wil lukken, kun je via de Contact pagina vragen of de ledenadministratie de gegevens aanpast.
Het inschrijven gaat online via de website. Klik op 'Lid worden', en vul alle gegevens zo volledig mogelijk in. 
Alleen als u geen e-mailadres heeft kunt u aan de informatiebalie, tijdens onze zwemtijden een inschrijfformulier invullen.
Als de contributie via de Stichting Leergeld loopt, neemt u het speciale inschrijfformulier voor Leergeld mee naar het kantoor van de Stichting Leergeld en vul het daar volledig in, en na goedkeuring levert u het daarna in bij onze informatiebalie.
Als u het lidmaatschap wilt opzeggen, moet u tijdens onze zwemtijden, aan de informatiebalie de lidmaatschapskaart inleveren.
Iedereen die tijdelijk stopt met zwemmen, maar wel verbonden wil blijven met de vereniging, kan rustend lid worden. Hierbij valt te denken aan langdure ziekte, buitenland studie, zwangerschap, e.d.
Als u weer gaan zwemmen meldt u dat bij de informatiebalie van de Watervrienden en de normale contributie wordt weer hervat.
U kunt tijdens onze zwemtijden aan de informatiebalie het speciale inschrijfformulier voor Leergeld opvragen en het verder invullen op het kantoor van de Stichting Leergeld.
Als het inschrijfformulier volledig is ingevuld en is goed gekeurd, kunt u dit tijdens onze zwemtijden aan de informatiebalie weer inleveren.
  • De persoonlijk gegevens en instelling van elk lid van onze zwemvereniging worden door de leden zelf bijgehouden. Vooral te denken aan: achternaam, e-mailadres en geboorte datum, maar natuurlijk ook rekeningnummer, adres en telefoonnummer. Het is belangrijk dat deze gegevens altijd kloppen, want die gegevens worden gebruikt bij het betalingsverkeer, nieuwsbrieven, de diploma’s bij het examen diplomazwemmen, uitnodigen voor activiteiten e.d.. De andere gegevens laat u door de ledenadministratie aanpassen. Ook als het u zelf niet lukt, kunt u altijd de ledenadministratie vragen alle persoonlijke gegevens aan te passen.
  • De leden bij het leren zwemmen of het diplomazwemmen kunnen hier de vorderingen van de zwemlessen inzien.
  • Alle leden kunnen hier zien bij welk team of groep zij horen en wat de lestijd of trainingstijd is.
  • Als je lid bent van een commissie zie je hier wie de andere commissieleden zijn, ze mailen en bijbehorende documenten bekijken.
  • Klik rechtsboven op de website op Inloggen en log vervolgens in met je e-mailadres en wachtwoord.
Voor elk gezinslid moet je een eigen wachtwoord aanmaken. Alle gezinsleden mogen het zelfde e-mailadres hebben, zolang elk gezinslid maar zijn eigen wachtwoord heeft.
Als je voor de eerste keer gaat ingloggen op onze website, of je bent je wachtwoord vergeten, moet je een wachtwoord aanmaken.

Klik rechtsboven op 'Wachtwoord vergeten' en vul het e-mailadres in wat bij de vereniging bekend is.
Vervolgens krijg je e-mailbericht met een link naar de website met de vraag om 2x het wachtwoord in te vullen.
Is er geen e-mailadres vastgelegd of weet je het niet meer? Stuur dan via het contactformulier van de website een bericht naar de Ledenadministratie met de juiste gegevens. Wij passen dan het e-mailadres aan en sturen een activatielink.

Samen met dit e-mailadres en een wachtwoord kun je inloggen op je persoonlijke Mijn Club account.
Vanaf de leeftijd van 4 jaar kunnen kinderen op zaterdag starten met leren zwemmen.
Omkleden van uw kind kan in één van de vier grote kleedlokalen of in de kleine kleedhokjes. Het is daarbij belangrijk de volgende regels in acht te nemen:
  • Moeders kleden kleine kinderen (jongens en meisjes) alleen om in het voorste (bij de ingang) gezamenlijke  dames kleedlokaal of in de persoonlijke dameskleedhokjes.
  • Vaders kleden kleine kinderen (jongens en meisjes) alleen om in het voorste (bij de ingang) gezamenlijke heren kleedlokaal of in de persoonlijke herenkleedhokjes.
  • Meisjes die oud genoeg zijn om zichzelf om te kleden, kleden zich om in het achterste (bij de douches) gezamenlijke dames kleedlokaal of de in persoonlijke  dameskleedhokjes.(hier zijn GEEN vaders toegelaten!)
  • Jongens die oud genoeg zijn om zichzelf om te kleden, kleden zich om in het achterste (bij de douches) gezamenlijke heren kleedlokaal of in de persoonlijke herenkleedhokjes.(hier zijn GEEN moeders toegelaten!)
De Uurleiders hebben de leiding bij  de zwemlessen, en voor voor vragen over de zwemlessen moet u altijd bij hun zijn, en niet bij lesgevers zelf. Het meest geschikte moment om vragen te stellen is aan het einde van de les.
Als u dan niet in de gelegenheid om uw vraag te stellen, kunt u dat altijd doen via de 'Contact' pagina en een e-mailbericht sturen. U moet dan wel de volledige naam van het kind en de lestijd vermelden.
Ieder badje heeft zijn eigen kleur en niveau.

Klik hier voor de eisen van het Instructiebad. En klik hier voor de eisen van het Berenbad.
Op de 1e zaterdag van de maand wordt er in het instructiebad en het Berenbad gezwommen met extra kleding over de badkleding.

In het Instructiebad als extra een T-shirt.
In het Berenbad als extra een T-shirt en een korte broek.

In het diepe bad tijdens de lessen van het diplomazwemmen wordt door de zweminstructeur aangegeven wanneer er met kleren aan gezwommen wordt.
U hoeft uw kind niet af te melden voor een zwemles, als hij of zij één keer niet komt. Als uw kind een aantal weken niet kan komen, stellen wij het op prijs als u dat meldt bij de Uurleider.
Het diplomazwemmen is drie keer per jaar: In de maanden november en maart, en net voor het einde van het seizoen. De preciese data hangen af van de vakanties. In onze kalender zijn de exacte data terug te vinden voor het aankomende diplomazwemmen.
Bij alle zwem diploma's (behalve plankspringen en snorkelen) zwemmen de kinderen een bepaalde periode met kleding aan over hun badkleding. De zweminstructeur geeft aan wanneer je die moet meebrengen.

Kijk zeker naar de kleding-eisen van het Zwem ABC.

Voor de zwemvaardigheidsdiploma's 1 t/m 3 gelden de zelfde kledingeisen als bij het zwemdiploma B.

Bij het Survival zwemdiploma gelden speciale kledingeisen. Kijk hiervoor bij de diplomaeisen van Survival.
Het Zwem-ABC begint met de zwemdiploma's A en B, en dit zijn waardevolle tussenstapjes. Maar wie het complete Zwem-ABC op zak heeft kan pas echt aan alle mogelijke activiteiten in en om het water meedoen.

Kijk zeker naar de diploma-eisen van het zwem ABC, onderaan de pagina van het 'Leren zwemmen'
Voor de reddingsbrigade heb je ten minste diploma B nodig (meestal is dat vanaf 8 of 9 jaar); wij vinden dat belangrijker dan de leeftijd. Ook als je ouder bent (met minimaal diploma B), ben je bij ons van harte welkom om te komen zwemmen.
Je hebt  ten minste diploma A en B nodig. En wij raden aan verder te gaan voor diploma C.
Iedereen mag beginnen met synchroonzwemmen als zij in het bezit zijn van diploma’s A en B (en het liefste C). Desondanks vinden wij de leeftijd van rond de 8 jaar het beste om te starten als synchroonzwemster. Op deze leeftijd heeft de zwemster over het algemeen meer spierkracht opgebouwd wat te pas komt tijdens de trainingen.
De zwemster zijn verplicht om in het bezit te zijn van diploma A en B. Wij raden aan om ook diploma C te halen, omdat wij merken dat een zwemster dan een betere en sterkere zwemtechniek heeft.
Met het wedstrijdzwemmen kun je al op jongere leeftijd starten, mits je diploma A hebt en bezig bent met diploma B.

Ben je 20 jaar of ouder dan ga je wedstrijdzwemmen bij de Masters.
Hier heb je diploma A nodig en ben je bezig met diploma B.
Kalender
zaterdag 3 oktober 2020
Agenda Kijkdag De Wiemel
zondag 4 oktober 2020
Agenda Figuurdrijfkampioenschappen
zondag 15 november 2020
Agenda Synchroonzwemmen, centraal diplomazwemmen
zaterdag 5 december 2020
Agenda Kijkdag De Wiemel
Terug naar boven