Veel gestelde vragen

Neem gerust contact met ons op als uw vraag er niet bij staat via onze Contact pagina.
Tijdens officiële feestdagen en de zomervakantie is er geen zwemmen.
Dit zijn: Kerstmis, Nieuwjaar, Carnaval, Pasen, Koningsdag, Hemelvaart, Pinksteren en de 6 weken van de zomervakantie van de Basisschool.

Tijdens de overige vakantieperiodes gaan de lessen en trainingen meestal door.

In de kalender op onze website staat wanneer er geen zwemmen is.
Een lid betaalt altijd de basiscontributie. Indien van toepassing wordt de basiscontributie verhoogd met een bedrag per zwemonderdeel, voor de volgende afdelingen: wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en reddingsbrigade.

Voor de actuele bedragen kijk je bij Lidmaatschap.
Het inschrijven gaat online via de website. Klik op 'Lid worden', en vul alle gegevens volledig in. Als dat niet lukt, kun je je ook aanmelden op zaterdagmiddag tijdens de openingingstijden van onze informatiebalie in de hal van het zwembad.

Via e-mail krijg je bericht wanneer je kunt starten met zwemmen.

Als Stichting Leergeld de contributie regelt, vraag je op zaterdagmiddag tijdens de openingingstijden van onze informatiebalie in de hal van het zwembad om het speciale inschrijfformulier.  Vul het volledig in op het kantoor van de Stichting Leergeld. Na goedkeuring lever je het formulier volledig ingevuld weer in bij onze informatiebalie.
Als je het lidmaatschap wilt opzeggen, meld je dat op zaterdagmiddag tijdens de openingingstijden van onze informatiebalie in de hal van het zwembad. 
We hebben een wachtlijst van ongeveer een jaar voor het leren zwemmen.
Iedereen die tijdelijk stopt met zwemmen, maar wel verbonden wil blijven met de vereniging, kan rustend lid worden. Hierbij valt te denken aan langdure ziekte, buitenland studie, zwangerschap, e.d.

Als je weer gaat zwemmen meldt je dat bij de uurleider in het bad, zodat de normale contributie weer hervat kan worden.
Als Stichting Leergeld de contributie regelt, vraag je op zaterdagmiddag tijdens de openingingstijden van onze informatiebalie in de hal van het zwembad om het speciale inschrijfformulier.  Vul het volledig in op het kantoor van de Stichting Leergeld. Na goedkeuring lever je het formulier volledig ingevuld weer in bij onze informatiebalie.

Via e-mail krijg je bericht wanneer je kunt komen zwemmen.
Je persoonlijke gegevens kun je zelf wijzigen. Na inloggen op de website kun je in je persoonlijke 'MijnClub-accountonder de rubriek 'Mijn gegevens wijzigen', je eigen gegevens bekijken of aanpassen. (naam, e-mailadres, geboorte datum, rekeningnummer, adres en telefoonnummer)

Dit kan ook via de Watervrienden App, onder het menu item 'MyClub' met de knop 'PROFIEL AANPASSEN'.

Als dit niet wil lukken, kun je dit op zaterdagmiddag tijdens de openingingstijden van onze informatiebalie in de hal van het zwembad doorgeven of via de Contact pagina vragen of de ledenadministratie de gegevens aanpast.
Kijk hier voor de uitleg voor het installeren van de App.
Elk gezinslid heeft een e-mailadres, met een eigen (ander) wachtwoord. Het e-mailadres mag voor ieder gezinslid hetzelfde zijn, maar dat hoeft niet.
Kijk hier voor de volledige uitleg van MijnClub en het gebruik van de Watervrienden App.
Kijk hier voor de mogelijkheden van jouw persoonlijke MijnClub-account
Als je het wachtwoord bent vergeten, of je hebt nog geen wachtwoord aangemaakt, klik je rechtsboven op 'Wachtwoord vergeten' en vul je het e-mailadres in wat bij de vereniging bekend is.
Vervolgens krijg je een e-mailbericht met een link naar de website met de vraag om 2x het wachtwoord in te vullen.

Gebruik altijd een sterk wachtwoord van minimaal 9 tekens met minimaal 1 hoofdletter en 1 cijfer.

Als het niet lukt, klik je op de website op het menu item 'Contact', en stuur je een bericht naar de Ledenadministratie, en geef je aan dat je een nieuw wachtwoord wilt aanmaken. Wij sturen dan een e-mailbericht met een link om op de website een wachtwoord aan te maken.
Is er geen e-mailadres vastgelegd of weet je het niet meer? Stuur dan via het contactformulier van de website een bericht naar de Ledenadministratie met de juiste gegevens. Wij passen dan het e-mailadres aan en sturen een activatielink naar het e-mailadres.

Alleen met een geldig e-mailadres en wachtwoord kun je inloggen op je persoonlijke MijnClub-account.
In de kalender staan de data van de kijkdagen.

Op kijkdagen mogen de ouders en andere belangstellenden in de zwemzalen komen kijken naar de zwemlessen van het leren zwemmen en diplomazwemmen. Het is niet toegestaan om met straatschoeisel in de zwemzalen te komen. (overslofjes, blote voeten, e.d.)
Vanaf de leeftijd van 4 jaar kunnen kinderen op zaterdag starten met leren zwemmen.
Omkleden van je kind kan in één van de vier grote kleedlokalen of in de kleine kleedhokjes. Het is daarbij belangrijk de volgende regels in acht te nemen:
  • Moeders kleden kleine kinderen (jongens en meisjes) alleen om in het voorste (bij de ingang) gezamenlijke  dames kleedlokaal of in de persoonlijke dameskleedhokjes.
  • Vaders kleden kleine kinderen (jongens en meisjes) alleen om in het voorste (bij de ingang) gezamenlijke heren kleedlokaal of in de persoonlijke herenkleedhokjes.
  • Meisjes die oud genoeg zijn om zichzelf om te kleden, kleden zich om in het achterste (bij de douches) gezamenlijke dames kleedlokaal of de in persoonlijke  dameskleedhokjes. (hier zijn GEEN vaders toegelaten!)
  • Jongens die oud genoeg zijn om zichzelf om te kleden, kleden zich om in het achterste (bij de douches) gezamenlijke heren kleedlokaal of in de persoonlijke herenkleedhokjes. (hier zijn GEEN moeders toegelaten!)
Tijdens de zwemlessen op zaterdag beoordelen de uurleiders samen met de lesgevers de vorderingen van de zwemmers.
Deze kun je inzien via de Watervrienden App op je mobieltje of na inloggen op je computer onder de rubriek 'Mijn voortgang'.

Kijk hier naar de uitleg.
Alle badjes in het Instructiebad en het Berenbad hebben hun eigen kleur en niveau.

Het volledige lesprogramma kun je vinden onder het hoofdmenu Zwemlessen bij het onderdeel Leren zwemmen kinderen.
De uurleiders hebben de leiding bij de zwemlessen. Je kunt je vragen over de zwemlessen aan hen stellen.

Het meest geschikte moment om vragen te stellen is aan het einde van de les. Als je dan niet in de gelegenheid bent om je vraag te stellen, kun je dat altijd doen via de 'Contact' pagina, en een e-mailbericht naar opleidingscommissie@deurnesewatervrienden.nl sturen. Vermeld altijd de volledige naam van het kind en de lestijd in het bericht.
Op de 1e zaterdag van de maand wordt er bij het leren zwemmen met extra kleding over de badkleding gezwommen.
  • In het Instructiebad als extra een T-shirt.
  • In het Berenbad als extra een T-shirt en een korte broek.

In het Diepe bad gebeurt dit ongeveer op de helft van de periode, vanaf de start van de groep tot aan het diplomazwemmen. Je ontvangt hierover een emailbericht van de opleidingscommissie.
Als je kind een enkele keer niet kan komen zwemmen hoeft hij/zij niet perse af te melden, maar we vinden het wel fijn! Dit kun je doen via de Watervrienden App, waar je de komende zwemlessen/trainingen kunt zien, met de mogelijkheid om je af te melden.
We kunnen kijken of er een andere zwemtijd mogelijk is. Hiervoor kun je het best overleggen met de uurleider of stuur een e-mail naar: opleidingscommissiedeurnesewatervrienden.nl
In overleg met de uurleider kan worden bekeken of een andere zwemtijd mogelijk is. Vraag het aan de uurleider of stuur een e-mail naar: opleidingscommissiedeurnesewatervrienden.nl
Het diplomazwemmen is drie keer per jaar, in de maanden november en maart, en net voor het einde van het seizoen. In onze kalender zijn de juiste data terug te vinden voor het aankomende diplomazwemmen.
Bij alle zwemdiploma's (behalve plankspringen en snorkelen) zwemmen de kinderen een bepaalde periode met kleding aan over hun badkleding. De zweminstructeur geeft aan wanneer je die moet meebrengen. Je krijgt hierover ook een emailbericht van de opleidingscommissie.

Kijk hier naar de kleding-eisen van de verschillende diploma's.
Kijk hier voor de diploma-eisen van het Zwem-ABC.

Kijk hier voor de verschillende diploma-eisen van de Zwemvaardigheidsdiploma's.
Dit gebeurt ongeveer op de helft van de periode vanaf de start van de groep tot aan het diplomazwemmen. Je ontvangt hierover een e-mail van de opleidingscommissie.
Er is geen ideale leeftijd om met synchroonzwemmen te beginnen. Je hebt minimaal zwemdiploma B nodig. Je krachtniveau is dan geschikt voor synchroonzwemmen en zal de instroom wat soepeler verlopen. Synchroonzwemmen is voor elke leeftijd, jong en oud…..iedereen is welkom!
Wat leuk dat je interesse hebt! Om mee te doen met een proefles kun je een e-mail sturen naar synchroonzwemcommissie@deurnesewatervrienden.nl , en dan kijken we samen naar een geschikte datum voor je eerste kennismaking met synchroonzwemmen.

Wil je je graag direct aanmelden voor het synchroonzwemmen? Dit kan op deze site. In het linker zij-menu klik je op “Lid worden”. Hier kun je het inschrijfformulier invullen.
Synchroonzwemmen wordt ook wel eens waterballet of kunstzwemmen genoemd. “Synchroon” betekent letterlijk “tegelijk”. Bij synchroonzwemmen maken we onderscheid tussen zwemmen op muziek en techniekzwemmen. 

Zwemmen op muziek kan in een solo, duet, trio of zelfs een grote groep, er is dus veel variatie mogelijk! Bij het synchroonzwemmen doen wij mee aan verschillende wedstrijden zoals competitiewedstrijden, masterswedstrijden,  interregiokampioenschappen, regiokampioenschappen en uitvoeringwedstrijden. 

Naast zwemmen op muziek oefenen we bij synchroonzwemmen op techniek waarvoor je diploma’s kunt halen. Je start bij de aanloopdiploma’s, dit zijn 5 diploma’s oplopend in moeilijkheid: 
  • Basishouding-diploma
  • Zeilboot-diploma
  • Balletbeen-diploma
  • Spagaat-diploma
  • Barracuda-diploma
Hierna word je op leeftijd ingedeeld. Onder het kopje diploma’s en wedstrijden is hier meer informatie over te vinden.

Voor leuke foto’s en meer informatie kun je ook onze Facebook en Instagram pagina bezoeken door de onderstaande QR codes te scannen.

De trainingen vinden plaats op donderdag en zaterdag. 
De zaterdagtrainingen zijn voor alle zwemsters en vinden plaats van 16.50 tot 17.30 uur, 17.30 tot 18.15 uur en/of van 18.15 tot 19.00 uur. Normaal gezien word je bij één of meerdere trainingstijden ingedeeld.

De donderdagtrainingen zijn voor de senioren. Je hoort bij de senioren vanaf 18 jaar. Deze training vindt plaats van 20.20 tot 21.30 uur.
Voor de reddingsbrigade heb je ten minste diploma B nodig (meestal is dat vanaf 8 of 9 jaar); wij vinden dat belangrijker dan de leeftijd. Ook als je ouder bent (met minimaal diploma B), ben je bij ons van harte welkom om te komen zwemmen.
Je hebt ten minste zwemdiploma B nodig. En wij raden aan verder te gaan voor diploma C.
Met het wedstrijdzwemmen kun je al op jongere leeftijd starten, mits je diploma B hebt.

Ben je 20 jaar of ouder dan ga je wedstrijdzwemmen bij de Masters.
Kalender
woensdag 20 maart 2024
Agenda Algemene ledenvergadering 2024 20.00 uur Den Draai, Blasiusstraat 2 in Deurne
zondag 31 maart 2024 t/m maandag 1 april 2024
Agenda Geen zwemmen (zo en ma) vanwege Pasen
zaterdag 6 april 2024
Agenda Leren zwemmen, met kleren zwemmen in het Instructiebad en Middeldiepe bad De Wiemel
zondag 7 april 2024
Agenda Wedstrijdzwemmen, Langebaanwedstrijd Eindhoven
zaterdag 13 april 2024
Agenda Wedstrijdzwemmen, Masterswedstrijd De Wiemel

Veiligheid en Privacy

Aangesloten bij:

Terug naar boven